kakvidastanem.bgИЗБЕРИ
КАРИЕРА
Търсене в професии
 
09:37 29.03.2024назад
 
Начало
 
Професии
Университети
Специалности
Планирай кариерата си
 
 
 
Новини
Кариерно консултиране
Полезни връзки
 
 
За нас
Въпроси и отговори
Библиотека
Пишете ни
Карта на сайта
Описание на професия
Посетена: 34351    Университети: 2    Специалности: 2   
Салонен управител
Следи резервациите, посреща и настанява гостите на заведението, следи за бързото им и качествено обслужване.
Задължения, характеризиращи длъжността:
  • Създава система за предварителни резервации и следи за нейното спазване.
  • Посреща клиентите, настанява ги на масите и ги ориентира в менютата с храни и напитки.
  • Разпределя графиците на сервитьорите и районите им за обслужване.
  • Следи за изрядния външен вид и качественото обслужване от страна на сервитьорите.
  • Следи за правилното издаване на касови бележки и фактури за платените от клиентите сметки.
  • Следи за поддържането на добър търговски вид и хигиената на салона.
  • Следи за реда в салона и при необходимост търси съдействието на охраната на заведението или органите на полицията.
Образование:
Предпочита се най-малко средно образование в областта на общественото хранене и туризма. В някои случаи е достатъчен съответен квалификационен курс. Владеенето на един или няколко чужди езика е предимство.
Потенциални работодатели:
Всички заведения за обществено хранене – самостоятелни и към хотелски комплекси.
 
Назад Университети Специалности
 
 
© 2000-2020 ФБО. Всички права запазени.Общи условия