| | |
---|
| Описание на професия | |
---|
| Посетена: 13547 | |
---|
| | |
---|
| |
Готвач |
Извършва подготвителни или готварски дейности в кухнята на ресторанта или заведението. |
Задължения, характеризиращи длъжността: |
- Участва в производството на готварската продукция под ръководството на главния готвач.
- Спазва изискванията за количесвтото и качеството на вложените продукти и подправките.
- Следи за работата на машините, съораженията и състоянието на посудата.
- Поддържа изискваната производствена хигиена на работното място съгласно санитарните изисквания.
- След приключване на смяната участва в почистване и подреждане на помещението, оборудването и посудата.
- Контролира правилното и рационално изразходване на продуктите.
|
Образование: |
Средно образование по технология на храненето |
Потенциални работодатели: |
Всички ресторанти, заведения за хранене, барове и клубове. |
|
Назад |