kakvidastanem.bgИЗБЕРИ
КАРИЕРА
Търсене в професии
 
21:04 05.12.2024назад
 
Начало
 
Професии
Университети
Специалности
Планирай кариерата си
 
 
 
Новини
Кариерно консултиране
Полезни връзки
 
 
За нас
Въпроси и отговори
Библиотека
Пишете ни
Карта на сайта
Описание на професия
Посетена: 13547   
Готвач
Извършва подготвителни или готварски дейности в кухнята на ресторанта или заведението.
Задължения, характеризиращи длъжността:
  • Участва в производството на готварската продукция под ръководството на главния готвач.
  • Спазва изискванията за количесвтото и качеството на вложените продукти и подправките.
  • Следи за работата на машините, съораженията и състоянието на посудата.
  • Поддържа изискваната производствена хигиена на работното място съгласно санитарните изисквания.
  • След приключване на смяната участва в почистване и подреждане на помещението, оборудването и посудата.
  • Контролира правилното и рационално изразходване на продуктите.
Образование:
Средно образование по технология на храненето
Потенциални работодатели:
Всички ресторанти, заведения за хранене, барове и клубове.
 
Назад
 
 
© 2000-2020 ФБО. Всички права запазени.Общи условия