kakvidastanem.bgИЗБЕРИ
КАРИЕРА
Търсене
 
10:45 25.04.2024
 
Начало
 
Професии
Университети
Специалности
Планирай кариерата си
 
 
 
Новини
Кариерно консултиране
Полезни връзки
 
 
За нас
Въпроси и отговори
Библиотека
Пишете ни
Карта на сайта
Библиотека
Развийте силните си страни
понеделник, 21 май 2007
MAPP
Често разликата между това да си добър и това да си велик се състои в приспособяването, което ти позволява да прекараш по-голяма част от времето си, развивайки своите най-силни страни.
Попадали ли сте някога на годишен доклад за резултатите от работата, в който първата част разглежда прекрасните неща, които сте свършили през годината, но след това вниманието бързо се насочва към дискусия, доказваща вашите слабости? Това е твърде често срещан сценарий. Който вероятно е пълна загуба на време...

Школата, защитаваща идеята „коригирай слабостите си”, вярва, че с помощта на достатъчно дисциплина, решителност и подготовка, всеки един може да направи всичко. За съжаление тя не прави разлика между слабости и ограничения. Слабостите отразяват липсата на умения (как да направиш нещо) или знания (какво знаеш). Слабостите могат да се преодолеят с помощта на образование, подготовка, опит и практика. От друга страна, ограниченията отразяват липсата на мотивация (това, което ти е „вродено” да правиш добре). Те не могат реално да бъдат преодолени, защото човек не може да придобие нова мотивация. Всъщност ако човек има ниска мотивация в дадена област, има много малка вероятност той някога да започне да се справя отлично в тази именно област. Най-доброто, което той може да направи, е да бъде на приемливо ниво. Но ... кой иска да бъде на приемливо ниво?

Много по-добра идея е човек да развива силните си страни. Ако искате да направите крачка напред от това да сте добри в дадена област към това да сте велики, опознайте своите таланти и мотивации и ги развивайте. Защо? Защото така ще развиете това, което правите най-добре и ви доставя най-голямо удоволствие. Това са силните ви страни и те са ваши за цял живот. Можете да ги развивате и те няма да ви разочароват. Помислете само: как би изглеждал животът ви, ако ви плащаха да вършите това, което правите най-добре и което наистина ви носи удоволствие? Страхотно, нали?

Вашата оценка MAPP ви помага да разберете какво бихте правили най-добре. Можете да я разгледате онлайн винаги когато имате нужда от това! Вече сте се регистрирали. Просто се върнете обратно във Вход на потребителя на нашия сайт www.MAPPbg.com. Вгледайте се внимателно в своите резултати. Открийте какво правите най-добре! Развивайте го! Достигнете съвършенство! Бъдете най-добри в областта, в която работите!

Желаем ви успех!
 Назад   Изпрати на приятел 
Коментари (2/2)
таня2012, 16 януари 20:37
На теория добре звучи ,но реалността е съвсем друга!
andrea2008, 19 септември 16:53
kakva da stana
Личен коментар:
От:
Коментар:
Правила
 
 
© 2000-2020 ФБО. Всички права запазени.Общи условия