kakvidastanem.bgИЗБЕРИ
КАРИЕРА
Търсене
 
00:46 26.04.2024
 
Начало
 
Професии
Университети
Специалности
Планирай кариерата си
 
 
 
Новини
Кариерно консултиране
Полезни връзки
 
 
За нас
Въпроси и отговори
Библиотека
Пишете ни
Карта на сайта
Библиотека
Обичайте работата си
вторник, 22 май 2007
MAPP
Върнете се назад във времето. Спомнете си деня, в който решихте да започнете тази работа. Помислете какво ви стимулира и развълнува в нея.

Какво точно харесвате в работата си? Напишете 10 хубави неща, след това още 10... Те съществуват, просто не се сещате за тях.

Погледнете напред. Какви са целите, които гоните – до края на седмицата, до края на месеца или годината? Преценете какво трябва да направите, за да ги постигнете и да се чувствате удовлетворени.

Оценете собствените си идеи и хрумвания. Всеки е различен. Гордейте се с индивидуалността си.

Поздравявайте се за успехите си. Радвайте се на постиженията на работното място. Опитайте се да си спомните за всички неща, които сте свършили за последните шест месеца и ги напишете на лист. Ще останете изненадани колко дълъг е този списък.

Забележете какво влияние имате над останалите. Помислете за нещата, които сте направили, за да помогнете на другите – от усмивката, която сте дали на човек, чувстващ се маловажен, до важните съвети и напътствия на колега, срещнал трудности с важна задача.

Потърсете тяхната оценка. Може да не е ясно формулирана или изказана, но липсата на оплаквания от страна на шефа все пак е добро постижение.

Не бързайте. Разделете задачите на по-дребни, ако не може да се справите с всичко наведнъж.

Освободете се от тежки мисли. Помислете какво бихте направили в деня, в който разполагате с пълна свобода. А сега го направете!

Направете нещо, което ще ви зарадва. Останалото може да почака.

 Назад   Изпрати на приятел 
Личен коментар:
От:
Коментар:
Правила
 
 
© 2000-2020 ФБО. Всички права запазени.Общи условия