kakvidastanem.bgИЗБЕРИ
КАРИЕРА
Търсене
 
06:50 20.04.2024
 
Начало
 
Професии
Университети
Специалности
Планирай кариерата си
 
 
 
Новини
Кариерно консултиране
Полезни връзки
 
 
За нас
Въпроси и отговори
Библиотека
Пишете ни
Карта на сайта
Библиотека
Пътна карта "Развитие на кариерното ориентиране в България 2009 – 2013 година"
вторник, 02 юни 2009
Представяме ви Пътна карта "Развитие на кариерното ориентиране в България 2009 – 2013 година" - национален документ, който определя основните цели и приоритетни направления за развитие на политиките и практиките в областта на професионалното ориентиране и кариерно развитие у нас през следващите 5 години.

Целта на Пътната карта е да подпомогне изграждането и развитието на национална система за кариерно ориентиране в перспективата на ученето през целия живот.

Документът е разработен от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) след консултации с политически експерти и кариерни консултанти.

Вижте повече информация тук.
 Назад   Изпрати на приятел 
Коментари (9/9)
Мечо2011, 25 октомври 17:16
Някъде бях прочела,че кариерното развитие обхваща не само първоначалния избор на професия,но и всички житейски избори,които правим във връзка с реализирането на потенциала си-вкл. смяна на проф. област и на раб. позиция,както и съвместяването на личния живот и кариерата,включително и периода на стареене.В този смисъл не трябва да се обезсърчаваме от временни неуспехи, неудачи,както в личен план,така и от липса на подходящи позиции на пазара на труда.В живота се налага да вземаме решения, които не винаги са ни по вкуса.
Zaro2011, 24 юни 13:08
Мила, за съжаление не става без четене. Такъв стана света ни.
Все пак, ако споделиш повече подробности за теб, бихме могли да сме ти повече от полза. Може би и кариерно консултиране на място в офиса ни (на JobTiger) би било полезно.

А моето лично разбиране е, че преференциите си ги осигуряваме чрез труда и резултатите си. Няма кой да се грижи за нас, ако не се грижим ние.
Mila Georgieva2011, 20 юни 06:59
Толкова време трябва да се чете информацията тук и не само, че сигурно ще се наложи цял живот да прекарам пред компютъра! Не може ли нещо практическо да ни се предложи, като например: да се осигури работа за хора над 25 години, за да не се оказва напрактика че после ти искат стаж, а ти имаш няколко висши с които не можеш никак да се реализираш, но и не можеш да си намериш дори и работа! За какво друго развитие да говорим, лично аз се чувствам в застой...а имам висше образование! Чудя се защо го завърших като гледам и специалността са я преименували в нещо друго, та се чудя дали дори и дипломата ще мога да си ползвам за нещо.
А и все пак е време да започнат да се осигуряват и възможности като в някой университети, на завършили на друго място се прехвърлят да учат при тях без да се налага всеки път да полагат нов изпит по незнам си какво! Все някакви преференции трябва да имаме, иначе за какво плащаме такси на разни държавни университети!?
Хубави коментари колеги, но ми се иска да работя а не да ровя в интернет все едно съм клошар по душа, нали затова учим за да не сме клошари! Но се оказва на практика, че вишистите сраскаме и четем тук, там, а среднистите изкарат пари, нелепо е! Лично аз искам на тоя етап поне работа да имам, а не да се боря с някой на който са му купили дипломата без значение в кой държавен университет. Успех ви желая.
Elvis 20102010, 18 юли 19:01
Търсете работа по само специалността.
Веселин Панчев2010, 5 март 15:07
Всичко зависи от нас,наистина различно когато тръгнеш от по горно ниво,но за жалост крайния резултат на всеки,независимо социалния статус, търпи едни и същи критики!
Unknown2009, 31 юли 10:20
50 % личностно участие +50 % условия на системата. Към момента на говорене Б-я е най-бедната страна в EU=цървуландия
bbb2009, 13 юли 10:19
Защо да сме "цървуландия".....? Нали от нас зависи какви сме!?
dodo2009, 9 юли 17:46
какво лошо има в кариерното развитие ... нали всички се борим за повишение ?
tante Lisa2009, 1 юли 17:58
Mykaaaaaaaaaaaa, cyrvulandiq i karierno razvitie ;) Ajde sega, popravete greshkata - karierISTKO ;)
Личен коментар:
От:
Коментар:
Правила
 
 
© 2000-2020 ФБО. Всички права запазени.Общи условия