kakvidastanem.bgИЗБЕРИ
КАРИЕРА
Търсене
 
10:25 28.03.2024
 
Начало
 
Професии
Университети
Специалности
Планирай кариерата си
 
 
 
Новини
Кариерно консултиране
Полезни връзки
 
 
За нас
Въпроси и отговори
Библиотека
Пишете ни
Карта на сайта
Новини
13.07.2020
 
Защо си струва да сравните заплатата си в Zaplatomer.bg?
понеделник, 13 юли 2020
 
 
Винаги когато ви предстои да говорите за заплатата си - независимо дали с настоящия, или бъдещия ви шеф - ще постигнете успех, ако инвестирате време, за да подготвите аргументи.

Един от най-силните аргументи е какви са реалните заплати за вашата позиция. Но защо да разчитате единствено на обща информация за средната работна заплата във вашата област, вместо да направите индивидуална съпоставка на заплатата, която вие конкретно получавате или очаквате?

Благодарение на данните за средната заплата можете да видите какво е мястото на всяка позиция в класацията на най-ниско или най-високо платените професии или може да разберете дали заплатата в обявата за работа е адекватна на реалната на пазара на труда. Ако обаче искате да прецените достатъчна ли е собствената ви заплата и да се подготвите за интервю за работа или оценка на представянето, средната заплата в сектора няма да ви е достатъчна.

Когато се сравнява индивидуалната заплатата на даден служител, резултатите взимат предвид предишен опит, образование, както и регионални различия или вида собственост на компанията, в която лицето е наето. Въпросникът за сравнение на заплатите в Zaplatomer.bg отчита всичко това и в резултат ще ви предостави индивидуална информация точно за вашата заплата, която спокойно можете да използвате при договаряне на възнаграждението.



Защо въпросникът за сравнение на заплатите има повече въпроси?

За да може въпросникът за сравнение на заплатите да съпостави вашето възнаграждение с конкретна група служители (например тези със същото образование, брой години опит, работещи в същия регион и т.н.), системата първо трябва да получи необходимите данни от вас за сравнение. Затова въпросникът съдържа въпроси за бизнес сектора и района, в който работите, размера на нетната заплата, бонусите, тринадесетата заплата, вашата възраст, големина и вид собственост на компанията или трудов стаж.

По същия начин разсъждават HR специалистите и работодателите, когато търсят служители за нова позиция - предлагат една заплата на новодошъл кандидат без опит, но са готови да платят различна сума на специалист.
 
Изпрати на приятел
 
 
© 2000-2020 ФБО. Всички права запазени.Общи условия