kakvidastanem.bgИЗБЕРИ
КАРИЕРА
Търсене в професии
 
15:06 19.05.2024
 
Начало
 
Професии
Университети
Специалности
Планирай кариерата си
 
 
 
Новини
Кариерно консултиране
Полезни връзки
 
 
За нас
Въпроси и отговори
Библиотека
Пишете ни
Карта на сайта
Професии
263 професии
1..45678..27
ИмеКласификаторУниверситетиСпециалностиДлъжности  
Анализатор, изследване на операциите   
Формулира и прилага математически модели и други методи, за да подобри структурата и да тълкува информацията, която помага на управителите за взимане на решения, изграждане на политиката на фирмата и други. В някои случаи създава специални програми за обработка на информация или оптимизира вече съществуващи такива. Обикновено се концентрира върху събирането и анализа на информация.
Университети:2Специалности:2
Преподавател в университет, икономика   
Води курсове по икономика.
Университети:3Специалности:3
Механик, електроник
Проверява, регулира, поправя или прави основен ремонт на малки двигатели, използвани за тревни косачки, електрически триони и подобно оборудване.
Учител в начално училище   
Обучава ученици в начални държавни или частни училища.
Университети:5Специалности:13
Стругар
Настройва и управлява машини за стругуване, пробиване на дупки, оформяне или облицоване на метални и пластмасове материали, като жици, пръти и други продукти.
Оксиженист
Споява компоненти и метални продукти, като използва поялник.
Локомотивен машинист
Шофира електрически, дизелови или локомотиви с газови турбини, за да транспортира пътници или товари. Тълкува заповеди, електронни или ръчни сигнали и правила.
Фелдшер
Оказва здравна помощ, принципно осигурявана от лекар, често под ръководството на лекар. Съблюдава за изпълнението на терапии, провежда лечение и консултира пациенти. В някои случаи може да предписва лекарства.
Пекар
Размесва и изпича различен вид тесто, съгласно рецепти за производство на хляб, торти и други сладкиши, предназначени за консумация в заведения или за продажба.
Учител в детска градина   
Преподава елементарни науки, лична хигиена, музика, рисуване и литература на деца от 3 до 6 годишна възраст. Спомага за физическото, умствено и социално развитие на децата.
Университети:5Специалности:12
263 професии
1..45678..27
 
 
© 2000-2020 ФБО. Всички права запазени.Общи условия