kakvidastanem.bgИЗБЕРИ
КАРИЕРА
Търсене в професии
 
02:24 23.04.2024
 
Начало
 
Професии
Университети
Специалности
Планирай кариерата си
 
 
 
Новини
Кариерно консултиране
Полезни връзки
 
 
За нас
Въпроси и отговори
Библиотека
Пишете ни
Карта на сайта
Професии
263 професии
1..45678..27
ИмеКласификаторУниверситетиСпециалностиДлъжности  
Техник, електродомакинска техника
Извършва монтажа на домакински уреди - хладилници, миялни машини, печки, в домовете на клиенти.
Стъклар
Поставя стъкла на прозорци, витрини на магазини или изложби, на повърхности като стъклени стени на сгради, вътрешни стени, тавани и в рамки за снимки.
Водопроводчик, помощник
Помага на водопроводчици, не е необходимо да притежава познания в тази област, за да се справи с работата. Задълженията му включват използване, доставяне и държане на материали и инструменти и почистване на работната площ и оборудване.
Водолаз
Работи в подводни пространства, използвайки леководолазен дихателен апарат. Изпълнява поръчки за проверки, поправка, премахване или монтиране на оборудване и структури под вода. Понякога се занимава със експерименти или фотографиране на подводни растения и животни.
Пристанищен хамалин
Ръчно натоварва и разтоварва товари. Подрежда товарите в транзитни депа или на склад в кораба като използва платформа за складиране на стоки. Прекрепя товароподемна примка, за да вдигне товара. Управлява товарния лифт.
Криминолог
Събира, проверява, класифицира и анализира физически доказателства, свързани с криминални разследвания. Прави тестове на оръжия или вещества /материи/ като фибри, коса и тъкан, за да установи връзка с разследването. Може да дава експертни показания на основание доказателства или лабораторни техники. Може да служи в сферата на балистичната експертиза, взимане на пръстови отпечатъци, графологична експертиза и биохимична експертиза.
Гладач, ютия
Притиска дрехи, за да отстрани гънки, да изглади набръчквания и да придаде форма /вид/ като си служи с ютия. Платнените изделия, които биват пресовани включват: завеси, дрехи, калъфи и стоки от текстил като дантели, изкуствена и естествена коприна. Може да оформя плетени дрехи след изпирането им. Може да глади и кожени дрехи.
Бижутер
Произвежда и поправя бижута.
Крупие
Асистира на служителите или клиентите на казиното при провеждане на хазартните игри.
Спортен състезател
Участва в спортни състезания.
263 професии
1..45678..27
 
 
© 2000-2020 ФБО. Всички права запазени.Общи условия