kakvidastanem.bgИЗБЕРИ
КАРИЕРА
Търсене в университети
 
09:21 24.07.2024назад
 
Начало
 
Професии
Университети
Специалности
Планирай кариерата си
 
 
 
Новини
Кариерно консултиране
Полезни връзки
 
 
За нас
Въпроси и отговори
Библиотека
Пишете ни
Карта на сайта
Описание на университет
ВУЗ
Регион: София    Посетен: 149040    Специалности: 20    Професии: 4
Военна академия "Георги Стойков Раковски" - София
Контакти:
Адрес:София, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 82
Телефон:02/9226586
Лице за контакт:Ивайло Ралев
Електронна поща:ralev_mil@abv.bg
web адрес:rnda.armf.bg
Обща информация:
Военна академия "Г. С. Раковски" е най-старото висше военно училище в България. Тя е създадена със Закон, приет от ХV народно събрание на 1 март 1912 г.

Академията има уникален принос не само за създаването на българския офицерски корпус, а и за изграждането на новата българска държава, за възпитаването на народа в духа на европейските ценности. Днес тя е национална институция за висше образование, квалификация и научни изследвания по въпроси на националната сигурност и отбраната. Мисията на Военна академия "Г. С. Раковски" е да подготвя военни лидери и граждански лица във всички области на изграждането и използването на въоръжените сили в мирно време, при предотвратяването и разрешаването на кризи и конфликти и при война с фокус върху стратегическото и оперативното равнище. Тя е основната образователна институция по въпроси на международната и националната сигурност, гражданско-военните отношения, военното изкуство и оперативната съвместимост с армиите на НАТО.

Академията има акредитация като висше училище с оценка "много добър" от страна на държавните власти. Военна академия "Г. С. Раковски" е член на Консорциума на военните академии и институтите за изследване на сигурността по програмата “Партньорство за мир“.
 
Назад Специалности Професии
 
 
© 2000-2020 ФБО. Всички права запазени.Общи условия