kakvidastanem.bgИЗБЕРИ
КАРИЕРА
Търсене в университети
 
21:03 18.07.2024назад
 
Начало
 
Професии
Университети
Специалности
Планирай кариерата си
 
 
 
Новини
Кариерно консултиране
Полезни връзки
 
 
За нас
Въпроси и отговори
Библиотека
Пишете ни
Карта на сайта
Описание на университет
ВУЗ
Регион: Варна    Посетен: 408382    Специалности: 52    Професии: 18
Технически университет - Варна
Контакти:
Адрес:Варна 9010, ул. "Студентска"1
Телефон:052/383275
Лице за контакт:Лидия Николова
Електронна поща:lidia.nikolova@tu-varna.bg
web адрес:www.tu-varna.bg
Обща информация:
Технически университет - Варна е създаден през 1962 г. с Постановление на Министерския съвет на НР България и Указ на Народното събрание с цел осигуряване на условия за обучение на инженерни кадри в областта на корабостроенето, транспорта, машиностроенето, електроенергетиката и комуникационната техника, необходими за развиващите се в Североизточна България индустриални комплекси в областта на химията, корабостроенето и кораборемонта, двигателостроенето, транспорта, електроенергетиката, електрониката и съобщенията.

Първоначално университетът се създава под името Машинно-електротехнически институт (МЕИ - Варна). През годините на своето съществуване МЕИ - Варна от малък институт, подготвящ инженерни кадри, с регионално значение се превръща в Технически университет с национално значение, провеждащ обучение на студенти по 26 специалности. За 50-годишния период на дейност на ТУВ са дипломирани над 40000 специалисти с висше образование в областта на "Технически науки", "Природни науки, математика и информатика", "Социални, стопански и правни науки" и "Педагогически науки в направление Техника и технологии".

В настоящия момент ТУВ разполага с пасивен сграден фонд с разгъната застроена площ от 67542 м2. Всички сгради на университета са сравнително нови - построени са след 1968 г.
 
Назад Специалности Професии
 
 
© 2000-2020 ФБО. Всички права запазени.Общи условия