kakvidastanem.bgИЗБЕРИ
КАРИЕРА
Търсене в професии
 
18:24 20.07.2024
 
Начало
 
Професии
Университети
Специалности
Планирай кариерата си
 
 
 
Новини
Кариерно консултиране
Полезни връзки
 
 
За нас
Въпроси и отговори
Библиотека
Пишете ни
Карта на сайта
Професии
263 професии
123456..27
ИмеКласификаторУниверситетиСпециалностиДлъжности  
Ветеринар   
Поставя диагнози и лекува болести на животни.
Университети:2Специалности:2
Водолаз
Работи в подводни пространства, използвайки леководолазен дихателен апарат. Изпълнява поръчки за проверки, поправка, премахване или монтиране на оборудване и структури под вода. Понякога се занимава със експерименти или фотографиране на подводни растения и животни.
Водопроводчик, помощник
Помага на водопроводчици, не е необходимо да притежава познания в тази област, за да се справи с работата. Задълженията му включват използване, доставяне и държане на материали и инструменти и почистване на работната площ и оборудване.
Връзки с обществеността, експерт   
Разработва планове за промоции, реклама и разпространение на нови продукти, стоки и услуги пред крайни потребители или фирми. За целта използва специално подготвени рекламни материали, разпространени в пресата, държи речи, организира представяния и конференции.
Университети:11Специалности:12
Географ   
Прави изледвания на природата и използването на земните площи, взаимодействията между човека и природата. Изследва влиянието на човека върху климата, почвите, растенията и животните в дадена област, както и взаимозависимостта между регионите, сравнява локалните и глобалните характеристики.
Университети:1Специалности:3
Геолог   
Изучава структурата и историята на земната кора, изследва скали, материали и фосили с цел да установи действието на процесите, протичащи на земята върху развитието им, прилага знанията си по физика, химия, биология и математика, за да обясни явленията и да помогне за намиране на минерални и петролни залежи, както и подводни води, подготвя геоложки доклади и тълкува данни от проведени изследвания.
Университети:2Специалности:3
Главен механик   
Отговаря за правилната експлоатация на оборудването. Планира, ръководи и контролира работата на подчинените му механици и монтьори.
Университети:6Специалности:9
Главен специалист Застраховки, злополуки и заболявания   
Организира и сключва застраховки за злополуки и заболявания. Помага методически по въпросите на “Застраховки злополуки и заболявания“ на клиенти, генерални представителства и представителства на дружеството.
Университети:8Специалности:11
Гладач, ютия
Притиска дрехи, за да отстрани гънки, да изглади набръчквания и да придаде форма /вид/ като си служи с ютия. Платнените изделия, които биват пресовани включват: завеси, дрехи, калъфи и стоки от текстил като дантели, изкуствена и естествена коприна. Може да оформя плетени дрехи след изпирането им. Може да глади и кожени дрехи.
Готвач
Извършва подготвителни или готварски дейности в кухнята на ресторанта или заведението.
263 професии
123456..27
 
 
© 2000-2020 ФБО. Всички права запазени.Общи условия