kakvidastanem.bgИЗБЕРИ
КАРИЕРА
Търсене в професии
 
03:15 27.05.2024
 
Начало
 
Професии
Университети
Специалности
Планирай кариерата си
 
 
 
Новини
Кариерно консултиране
Полезни връзки
 
 
За нас
Въпроси и отговори
Библиотека
Пишете ни
Карта на сайта
Професии
263 професии
1..7891011..27
ИмеКласификаторУниверситетиСпециалностиДлъжности  
Консултант и организатор в туризма и пътуванията (Туристически агент)   
Планира и продава настаняване в хотели и други туристически и транспортни услуги за клиентите на туристически агенции. Избира и определя начините за транспортиране, условията за настаняване и цените за исканите услуги според желанията на клиентите и избраните дати.
Университети:8Специалности:9
Акушер   
Извършва спомагателни функции в родилните отделения и здравни участъци.
Университети:1Специалности:1
Медицинска сестра   
Прави преценка за здравословните проблеми и нужди на пациентите, полага грижи за тях, поддържа медицински архив. Осигурява медицински грижи на болни, пострадали, възстановяващи се или осакатени пациенти. Може да дава съвети на пациенти за здравословното им състояние или за превенция на заболяванията.
Университети:1Специалности:1
Терапевт, радиология, Рентгенов лаборант   
Прилага лъчева терапия на пациенти по лекарско предписание, дадено от рентгенолог, съгласно установени практики и стандарти. Задълженията му може да включват преглед на медицинското предписание /рецепта/ и поставяне на диагноза след консултиране с лекар и подготовка на оборудване като шини, манипулационни и защитни съоръжения и водене /оформяне/ на архиви, доклади и досиетата на пациентите. Може да асистира при дозиметрични процедури и при констатиране наличието на тумори.
Университети:2Специалности:2
Физиотерапевт
Прави преценка, планира, организира и участва в рехабилитационни програми за подобряване подвижността, облекчаване на болката, повишаване на жизнените сили и намаляване или предотвратяване на деформации при пациенти, страдащи от болести или травми.
Техник, телекомуникации   
Полага телефонни и/ или телевизионни кабели (включително оптични), инсталира допълнително оборудване за пренос на сигнал; отстранява повреди по тях.
Университети:10Специалности:11
Асистент на управителя   
Асистентът координира графика на управителя, води неговата кореспонденция и му помага при подготовка за срещи, преговори и публични изяви.
Университети:5Специалности:6
Актьор   
Играе роли на сцена, в телевизионни, радио-, видео- филмови и други продукции.. Интерпретира сериозни или комични роли като използва реч, жестове или движения на тялото.
Университети:5Специалности:8
Музикален аранжор   
Пише или пренаписва музикални партитури.
Университети:2Специалности:2
Моден дизайнер   
Прави дизайн на дрехи и аксесоари. Създава оригинални облекла или прави дизайн на облекла, които следват вече установени модни линии. Избира цветовете и видовете материал.
Университети:3Специалности:4
263 професии
1..7891011..27
 
 
© 2000-2020 ФБО. Всички права запазени.Общи условия