kakvidastanem.bgИЗБЕРИ
КАРИЕРА
Търсене в професии
 
17:10 03.03.2024
 
Начало
 
Професии
Университети
Специалности
Планирай кариерата си
 
 
 
Новини
Кариерно консултиране
Полезни връзки
 
 
За нас
Въпроси и отговори
Библиотека
Пишете ни
Карта на сайта
Професии
263 професии
1..7891011..27
ИмеКласификаторУниверситетиСпециалностиДлъжности  
Логопед   
Оценява степента на повреда в говора на пациента и препоръчва решения за проблемите му. Учи пациента на алтернативните начини за общуване. Прави проучвания относно речевите и говорни дефекти.
Университети:2Специалности:2
Крояч
Рисува и прави кройката на дрехи и мостри, нанася върху платовете съставената вече кройка и изрязва частите за дрехата.
Икономист   
Направлява изследвания, приготвя доклади, съставя планове, които да служат за разрешение на икономическите проблеми, свързани с дистрибуцията на стоки и реализация на продукцията като цяло. Събира и обработва икономически и статистически данни.
Университети:4Специалности:6
Педагогически съветник   
Консултира отделни хора и осигурява професионално групово обучение.
Университети:6Специалности:14
Стоматолог, ортодонт
Изследва, поставя диагноза и лекува зъбни заболявания и аномалии, възникнали в устната кухина. Проектира и изработва приспособления за изравняване на зъбите и промяна на челюстите, за да постигне нормалното им функциониране и да подобри външния им вид.
Полицай, патрул   
Обикаля определена зона и следи за спазване на обществения ред и законите за движение по пътищата, предотвратява престъпления, арестува нарушители.
Университети:2Специалности:2
Дърводелец, мебелист
Изрязва и оформя части от дървен материал, използвайки различни дървообработващи машини, с цел създаване на завършени дървени мебели и други продукти от дърво.
Техник-механик, дизелови двигатели
Проверява, поправя и поддържа дизелови двигатели, използвани за електрически машини.
Оптик
Проектира, измерва, поставя и приспособява лещи /стъкла на очила/ и рамки за клиенти, на базата на предписана от оптичен лекар рецепта или спецификации. Помага на клиент да избере рамки. Взима мерки на лицето на клиента, за да коригира стъклата и рамките на очилата, следвайки размерите и предписанието на очния лекар. Подготвя поръчки за оптични лаборатории, които съдържат инструкции за поставяне на лещи /стъкла/ в рамки. Спазва прецизност при работа със завършени очила. Регулира рамките и лещите, така че да съответстват на лицето на клиента. Може да променя формата на рамките.
Техник-механик, мотоциклети, мотопеди и др.
Прави преглед, поправя или прави основен ремонт на мотоциклети, скутери, мотопеди, стари велосипеди или подобни моторни превозни средства.
263 професии
1..7891011..27
 
 
© 2000-2020 ФБО. Всички права запазени.Общи условия