kakvidastanem.bgИЗБЕРИ
КАРИЕРА
Търсене в университети
 
08:49 24.07.2024назад
 
Начало
 
Професии
Университети
Специалности
Планирай кариерата си
 
 
 
Новини
Кариерно консултиране
Полезни връзки
 
 
За нас
Въпроси и отговори
Библиотека
Пишете ни
Карта на сайта
Описание на университет
ВУЗ
Регион: София    Посетен: 141613    Специалности: 45    Професии: 4
Минно-геоложки университет "Свети Иван Рилски" - София
Контакти:
Адрес:София 1700, "Студентски град", ул."проф. Боян Каменов"
Телефон:02/8060530
Електронна поща:education.uio@mgu.bg
web адрес:www.mgu.bg
Обща информация:
Минно-геоложкият университет "Св. Иван Рилски" съществува като самостоятелна образователна институция от 1953 г. За тези близо 50 години той се утвърждава като учебен и научен център, където се подготвят инженери по геоложки, минни и електромеханични специалности, провеждат се фундаментални и приложни научни изследвания и се осъществяват всички форми за следдипломна квалификация.

Доброто съчетание на една обща инженерна подготовка с по-тясно профилирани знания и умения дава широки възможности за реализация на завършилите университета в страната и в чужбина.

От създаването на университета досега са подготвени над 14 000 инженери, реализиращи се в областта на геологията, минното дело, в енергийно-суровинния отрасъл, гражданското и промишлено строителство, опазването на околната среда и др., сред които граждани на близо 40 държави от Европа, Азия, Африка и Южна Америка.
Допълнителна информация:
Минно-геоложкият университет се намира на територията на Студентския град, разположен в подножието на Витоша. На площ 100 дка са изградени корпусите на Ректората, Факултетите, Лабораторен блок, Учебно - информационен отдел, Издателска къща "Св. Иван Рилски", научни лаборатории.
На територията на МГУ и в непосредствена близост с него са разположени спортни зали и игрища, басейн, общежития, студентски столове, кафе-клубове и дискотеки.
 
Назад Специалности Професии
 
 
© 2000-2020 ФБО. Всички права запазени.Общи условия